Der er altid et håb

Sangerinden Sarah West har skrevet en sang til GirlTalk, fordi hun ved, hvordan det er at føle sig alene og ikke god nok.

Af: Nicola Voss

Hun er dansk, men pt bosiddende i sangskriver-mekkaet Nashville, Tennessee. Hun lever den drøm, som forbliver en drøm for langt de fleste. Hun er nemlig midt i et internationalt gennembrud. Men selv livet i drømmen er et liv med daglige afslag og en kamp for at blive ved med at tro på sig selv. En kamp, som jyske Sarah har kæmpet siden hun var ganske ung, men som hun for længst har vundet. For i dag ved hun, at der altid er håb og derfor har hun skrevet en ny sang til GirlTalk. Sangen hedder ”I am,” og herunder fortæller Sarah lidt om tilblivelsen af sangen og livet bag de tankevækkende tekster og smukke toner.

Hvorfor har du skrevet sangen ”I am:”

Jeg skrev “Tag min hånd” og “Glem Mig” for nogle år siden til GirlTalk pigerne, og det er noget er det mest indflydelsesrige musik jeg har lavet til dags dato, fordi det gjorde så stor en forskel for så mange. Så da Anna (direktør og stifter GirlTalk) bad mig om at lave en ny GirlTalk-sang, sagde jeg selvfølgelig ja med det samme!

(Vil du gerne høre ”Tag min hånd?” så klik her https://www.youtube.com/watch?v=XZCyMnSCBSo )

Hvordan var det at skrive sangen ”I am?”

Det vigtigste for mig med den nye GirlTalk sang var, at den skulle komme fra hjertet. Så jeg satte mig ikke ned og tvang noget frem, jeg ventede til jeg kunne mærke, at jeg var klar til at skrive den. Jeg gik personligt igennem noget som inspirerede teksten og selve sangskrivningen blev næsten en slags terapi for mig imens jeg skrev den.

Tror den blev færdig på 1 time ;-)

Du synger ”I am.” Altså ”Jeg er.” Hvem er du i dag?

I dag er jeg en kvinde, der har været igennem rigtig meget, som er kommet ud på den anden side af mange svære oplevelser, stærkere end jeg var før.

Hvem var du for 10 år siden?

For 10 år siden var jeg flyttet fra Jylland til København for at følge min drøm som sangerinde/sangskriver. Jeg var nysgerrig, drømmende og måske lidt naiv, men havde mod nok til at efterlade alt det jeg kendte til for at finde ud af hvem jeg var og hvilken fremtid jeg kunne skabe.

Ved du hvem du er?

Er lige så stille ved at finde ud af det, spørg mig igen når jeg er 90! ;-)

Tror du mange unge piger ikke ved hvem de er og kender du selv til det?

Ja, det tror jeg. Og det er helt okay ikke at vide hvem du er 100%. Især som ung, for det er jo der, man begynder at lære sig selv at kende.

Personligt kan jeg fortælle, at selvom jeg ikke altid har vidst præcist hvem jeg er, har jeg altid kunne mærke efter og lytte til mit hjerte og min intuition og bruge det som et kompas.

Jeg arbejder i en verden (musikbranchen) hvor folk konstant prøver at fortælle mig hvem jeg skal være, hvordan jeg skal se ud, hvad jeg skal sige osv. Men jeg har lært efterhånden at lukke øjnene, fokusere og spørge mig selv hvad der føles rigtigt. Og det er øjeblikke som dem, hvor jeg lærer lidt mere om mig selv.

Sangen er en smuk blanding af følsomhed og styrke. Er der en symbolik af din egen rejse i den?

Ja! Jeg har følt alt hvad jeg har skrevet om i den sang. “I know how it feels in the dark” fordi, jeg har været igennem mørke tider og været tæt på at give op.

Men jeg fandt en vej ud af det og er faktisk taknemlig for mine oplevelser fordi det har givet mig muligheden for at fortælle min historie og måske hjælpe nogen, der har det svært.

I sangen italesætter du mørket som mange piger lever i og med. Hvordan har ”mørket” eksisteret i dit liv og hvordan har du håndteret det?

Jeg har været igennem “mørket” mere end en gang. Oplevelser der har efterladt følelsen af at jeg ikke var noget værd, og ikke betød noget for nogen.

Noget, der har hjulpet mig meget igennem årene er en teknik min far lærte mig da jeg var lille. Han stod tit foran spejlet og talte til sig selv om hvor fantastisk han synes han var, flotteste mand i byen og så videre haha ;-) Mig og mine søskende synes jo han var fjollet, MEN som voksen fandt jeg selv ud af hvor meget det kan hjælpe at se sig selv i spejlet og tale positivt til sig selv. Og det var faktisk lidt min inspiration til omkvædet i sangen!

Kan livet godt være svært, selvom man lever en drømmetilværelse på papiret?

Det er altid interessant at få det spørgsmål - for udadtil kan det godt se ud som om at det er en drømme tilværelse og ja, jeg lever min drøm og det er fantastisk at det kan lade sig gøre, men det er også hårdt og der er meget som ingen ser, at jeg går igennem.

Jeg har de samme kampe som alle andre, bliver afvist på daglig basis af mennesker som kun ser mig som et produkt og ikke et menneske med følelser. Så jeg skal konstant være min egen største fan, også når jeg ikke selv føler det.

Du synger også ”I am. Queen. Strong. Free.” Føler du den styrke de ord repræsenteret og hvis ja, hvordan har du fundet frem til det?

Jeg føler mig stærk idag fordi jeg har været igennem så meget og jeg ved at der er håb, selv når det ikke føles sådan I øjeblikket.

Jeg tror, at min passion for musik har været noget, der har drevet mig meget, og siden jeg var lille, har jeg haft en fornemmelse af at der var en større mening med at jeg har fået det talent jeg har - det har helt klart været drivkraft i mit liv.

Hvis GirlTalks chat havde eksisteret da du var ung, hvad tror du så du havde skrevet ind om?

Jeg blev mobbet rigtig meget, så det det ville have været en stor hjælp hvis chatten havde eksisteret der.

Følte du dig alene eller værdiløs som ung?

Som teenager, nogen gange. Men følelserne kom faktisk først rigtigt efter jeg var fyldt 20.

Du har jo faktisk selv været frivillig rådgiver hos GirlTalk: Hvorfor gad du bruge din fritid på det?

Jeg gerne ville hjælpe piger, der havde det svært, fordi jeg selv kendte til følelsen og ville gøre hvad jeg kunne for at gøre en forskel for nogen:-)

Hvad gav det dig at være frivillig rådgiver?

Følelsen af at vide, at jeg havde hjulpet et andet menneske, og måske bare gjort deres liv lidt lettere imens vi chattede var både inspirerende og livsbekræftende.

Hvilke råd vil du give unge piger i dag?

Husk, at der er ingen som dig. Og verden har brug for lige præcis dig, præcis som du er!

Hvad var svært for dig, da du var ung?

Jeg brugte meget energi på at bekymre mig om hvad andre synes om mig, og jeg ville ønske at jeg kunne rejse tilbage i tiden og sige hvad en amerikansk gammel dame engang sagde til mig var hendes mantra: “What other people think of me, is none of my business.”

Synes du det bliver lettere at være kvinde med tiden?

Jeg synes, at verden lægger et større pres på os piger/kvinder med social media og urealistiske skønheds idealer som ingen (naturligt) kan leve op til.

Personligt er jeg vokset som menneske og har fået et større selvværd med tiden igennem mine oplevelser, men jeg kan godt forstå, det er svært at være teenager idag og er SÅ glad for at Girltalk stadig eksisterer, for der er brug for det mere end nogensinde.

Og her på GirlTalk er vi utrolig glade for Sarah West, som vi er utrolig stolte af at have som ambassadør.

Sangen som Sarah har skrevet til GirlTalk hedder ”I am” og udkommer snart.

thumbnail_IMG-4886-2.jpg

FULDFØR SÆTNINGEN:

Jeg er værdifuld fordi… Der kun er en af mig.

Alle har brug for en at tale med… Fordi ingen er perfekt og ingen kan klare livet alene.

Søsterskab… Er noget alle piger har brug for.

Girltalk er… Fantastisk.

Når livet føles svært… husk at du allerede har styrken indeni dig og vær ikke bange for at spørge om hjælp/råd.

Selvkærlighed er for mig… en tur i spa, en lang gå tur i skoven. At spise sundt og behandle min krop godt! Sundhed har personligt en stor effekt på mit følelsesliv:)

Blå bog:

Sarah West: 31 år

Sanger/sangskriver

Flyttede til Los Angeles for 6 år siden da hun skrev kontrakt med den verdenskendte producer Randy Jackson der er kendt fra American Idol.

Hendes visum fik hun under kategorien ”Extra Ordinary Talent”

Hun bor nu I Nashville, Tennessee.

Sang titelsangen til ”Jul i Valhal” i 2005 sammen med Martin Brygmann og har skrevet sange for Nik & Jay, Johnny Deluxe, Lis Sørensen, og mange flere.

Singlen ”Mest ondt” har hun skrevet sammen med Burhan G selvom det er ham og Medina der synger den.

Hun har udgivet sange med Xander, Ankerstjerne og Clemens.

Turnerede i 2011 sammen med Burhan G og senere som opvarmning for Rasmus Seebach.

Sarah West skriver nu sange i Los Angeles, Nashville, Atlanta og New York hvor hun også spiller koncerter og hun udgiver sin egen nye musik i både USA og Danmark snart! Læs mere om Sarah på www.facebook.com/sarahwestmusic eller Twitter: @MissSarahWest

Fun Facts:

Skrev sin første sang som 6-årig

thumbnail_IMG-0062.jpg

Har sunget i kirkekor.

Født Sarah Westen Rasmussen

Har skrevet sangene ”Tag min hånd” & “Glem Mig” som hun også skrev til GirlTalk.

Opvokset i Brande i et kristent hjem hvor ikke-kristen musik var bandlyst.

Alligevel skjulte hun Mariah Carey og Christina Aguilera cd’er hjemme på værelset.

Som 19-årig droppede hun ud af HF og flyttede hun til KBH hvor hun blev tilbudt en pladekontrakt. Hun sang i en kirke indtil hun begyndte at lave musik på fuld tid.

Bookede sin første billet til New York som 20 årig fordi hun havde en fornemmelse af at der kunne ske noget vildt. Hun boede alene på et youth hostel i 3 uger og mødte sin nuværende manager Drew tilfældigvis på Time Square. Siden da, har hun aldrig været bange for at tage en chance.

Liv Bentzen