Hvordan støtter du din LGBT+ datter?

Copenhagen Pride, regnbueflag og kærlighed – hvordan støtter du din LGBT+ datter?

Copenhagen Pride afholdes igen i år afholdt med en kæmpe fest, som hylder kærligheden. Hanne Frost Jessen er mor til 26 årige Ida fra LGBT+ miljøet, og hvert år går hun med til paraden for at vise sin støtte. Det er en vigtig begivenhed som frembringer gåsehud, våde øjne og et svulmende hjerte.

Skrevet af Ida Hammer

 

Hanne Frost Jessen er 51 år og mor til tre børn i alderen 14-26. Hanne voksede op i en traditionel kernefamilie med kristne værdier såsom åbenhed, tilgivelse og rummelighed. Åbenheden er især vigtig for Hanne, hvis horisont kun er blevet udvidet i mødet med Ida og hendes venner og veninder.

Kærligheden er det vigtigste

Hannes ældste datter Ida, havde indtil gymnasiet været kæreste med en fyr. Da hun ”sprang ud” blev Hanne dog hverken overrasket eller chokeret. Ida havde haft besøg af en veninde, og da veninden var taget hjem, fortalte hun at det ikke ”kun var en veninde”. Det blev næsten sagt som en sidebemærkning, og Hanne synes ikke at det var chokerende eller noget ekstraordinært.

”Det vigtige er jo kærligheden – er de søde ved og gode for hinanden? Det er vigtigt!” siger hun. De fleste af Hannes tanker og spørgsmål til hendes datter er kommet undervejs. Hvis der er noget hun undrer sig over, så spørger hun og så tager de den derfra.

Copenhagen Pride

”Udefra set er Pride Paraden en masse drag queens i fjer og pailletter. Men man må ikke tage fejl – der er en alvor bag” siger Hanne.

Idas del i LGBT+ miljøet gjorde Hanne nysgerrig på emnet, og hun begyndte at læse mere om det, og begyndte også at deltage i Pride paraden. ”Jeg blev berørt på en helt ny måde af at læse om hvordan homoseksuelle bliver forfulgt og fordømt mange steder i verden. På alle planer - både i familien, men også af samfundet.” Derfor er det også en rørende oplevelse at gå med i Pride paraden, hvor København er fuld af flag, glæde og kærlighed.

”Der er en stolthed over al den kærlighed man mødes med, og at dette er så naturligt, smukt og muligt. Ikke mindst at også offentlige, halvoffentlige og private institutioner af alle slags bakker op” siger Hanne 

Hannes råd til at vise din datter din støtte og forståelse

1.       Forsøg at være åben, lydhør og nysgerrig overfor dit barn. Og det samme gælder din datter. Lad dine forældre få lov at være en del af dit liv – også selvom vi måske er en lille smule gammeldags og pinlige undervejs. 

 

2.       Deltag i Pride Paraden – enten i optoget eller fra sidelinjen. Det er et helt oplagt punkt at starte med at deltage i dit barns nye liv. Du er også en del af det nu. Det er den smukkeste manifestation af rummelighed, kærlighed og mangfoldighed. Og så er det skide sjovt og med meget arbejde lagt bag.

 

3.       Husk altid på, at dit barn er dit barn – din store kærlighed. Det ændrer sig ikke, fordi de tilfældigvis har en seksuel observans, der ikke nødvendigvis ligger indenfor samfundets normer, som de er defineret lige nu. Heldigvis rykker disse normer og vi os hele tiden - og du må rykke dig med for at støtte dit barn.

 

tristan-billet-72EYDDwn8dE-unsplash.jpg
Freja Hoffgaard