Voksne kan også have brug for en at tale med

I GirlTalk.dk er en kerneværdierne, at alle har brug for en at tale med. Det gælder også voksne, og derfor har GirlTalk.dk netop lanceret en voksenrådgivning, som henvender sig til forældre, fagpersoner og andre pårørende til unge piger i alderen 12-24 år.

Af Maja Strøm Jensen

Den store glæde, der rammer nybagte forældre, er ikke til at tage fejl af. Du vil gøre alt for din datter. En dag er hun blevet teenager. I taler ikke længere samme sprog, men forbi hinanden. Hun mener ikke, at du forstår hende, selvom du synes, at du prøver, og døren smækkes hårdt i. Dit største ønske er, at du gerne vil forstå hende, men du føler ikke, du kan nå ind til hende.

Den 2. september 2019 lancerede GirlTalk en ny voksenrådgivning, som henvender sig til forældre, fagpersoner og andre pårørende til unge piger i alderen 12-24 år. I rådgivningen kan man få vejledning eller et lyttende øre til de frustrationer eller udfordringer, som kan opstå mellem dig og din datter, barnebarn, niece, bonusdatter, elev, eller hvilken relation du måtte have. Hos GirlTalks voksenrådgivning er der nemlig ikke nogen frustration eller udfordring, der er for stor eller lille, og man kan henvende sig med det, der fylder i jeres relation eller hverdag.

Hvorfor åbner GirlTalk en voksenrådgivning?

Tanken om en voksenrådgivning begyndte, ifølge souschef Majbritt Bay, tilbage i foråret 2018, og stammer rent faktisk fra al den viden og indsigt, som GirlTalk igennem årene har modtaget fra brugerne af chatten. 

”Jeg har i de år, jeg har arbejdet på GirlTalk, talt med mange piger med vidt forskellige udfordringer. Ofte har jeg hørt pigerne fortælle om, at relationen til deres forældre i perioder kan være vanskelig, og både pigerne og forældrene har svært ved at finde vej, selvom de gerne vil hinanden. Når jeg har talt med forældrene kan jeg høre, at de forsøger så godt de kan, men at det kan være rigtig svært at være forælder til en teenagedatter med alt, hvad der følger med af forandringer og udfordringer” fortæller Majbritt Bay.

GirlTalk har også i løbet af årene oplevet en større efterspørgsel fra forældrene selv, og mener derfor, at der er et behov fra målgruppen, som de ønsker at imødekomme. ”Vi på GirlTalk kan give den viden videre, som vi har modtaget fra pigerne, og forældrene kan gennem rådgivningen hente inspiration og viden til, hvordan de skal møde deres døtre.

Voksenrådgivningen vil både tilbyde telefonrådgivning og en brevkasse, hvor man vil have mulighed for at sende sine spørgsmål ind. Marianne Obed Madsen, som er teamleder på GirlTalk fortæller, at det ikke er tilfældigt, at formatet for GirlTalks voksenrådgivning er en telefonrådgivning og brevkasse:

Der er to ting, når vi har talt om formatet. Det ene er målgruppen, og det andet er emnerne,” fortæller Marianne Obed Madsen.

Hun uddyber, at generationen, som GirlTalks voksenrådgivning henvender sig til, har været vant til, at rådgivning er over telefon eller brevkasse. Telefonrådgivningen vil give mulighed for gå i dialog med en rådgiver, hvor man gennem brevkassen har mulighed for at få et konkret råd.

Besøg brevkassen

Hvad kan man forvente af rådgivningen?

På nuværende tidspunkt er der rekrutteret to rådgivere, som står til rådighed. Den ene rådgiver er Stella Betak, som er uddannet folkeskolelærer, og hun arbejder som forfatter, foredragsholder og konsulent.

Derudover er hun mor til to piger på henholdsvis 13 og 20 år, og hun håber, at forældre, fagpersoner eller andre pårørende vil bruge GirlTalks voksenrådgivning, som er et tilbud, hun selv har manglet i sit voksenliv med to teenagedøtre:

”Det er vigtigt, at forældre ved, at de ikke er alene. Jeg har selv manglet sådan en form for rådgivning, som GirlTalk tilbyder til voksne i mit liv som mor,” fortæller Stella Betak, som ønsker at give den rådgivning til andre, som hun selv har manglet.

Forældre, fagfolk og andre voksne kan forvente at få en rådgiver, der lytter, og som kan fungere som en sparringspartner. Marianne Obed Madsen håber, at flere vil række ud efter den hjælp, som GirlTalks voksenrådgivning tilbyder:

Vi har en ekspertviden på GirlTalk, fordi vi har fingeren på pulsen i forhold til pigerne, derudover tilbyder forældrerådgiverne en palette af kompetencer og fagligheder, som gør, at man kan vælge den rådgiver, man har lyst til,” uddyber Marianne Obed Madsen.

Rådgivningen vil være fortrolig, og der vil derfor ikke blive givet nogen informationer videre. Rådgivningen er ikke anonym, da den foregår over telefonen, men oplysningerne vil naturligvis blive behandlet med fortrolighed.

Book en samtale

Som forældre, fagperson eller anden pårørende til unge piger mellem 12-24 år kan du booke en samtale på www.serioest.dk. Hver samtale vil blive afsluttet, men der kan være brug for en opfølgning eller endnu en samtale, og man er derfor altid velkommen til at booke en ny samtale. 

Freja Hoffgaard