Pubertet, menstruation og seksualitet 

”Hvordan får man en tampon op? Hvad er en mødom? Hvornår er det normalt at have sex første gang? Hvad er onani? Hvordan finder man ud af, hvornår man skal have menstruation næste gang, når man har haft den første gang? Hvad er udflåd? Hvad skal man gøre, hvis ens forældre blander sig i ens hygiejne?” 

Ovenstående er eksempler på nogen af de spørgsmål piger på vej ind i puberteten stiller sig selv, men har svært ved at stille andre.  

Dette foredraget er målrettet piger på 6./7. klassetrin, men kan eventuelt tilpasses ældre piger. Foredraget afholdes af frivillige fra GirlTalk, der er mellem 18 og 34 år.  

Foredraget giver pigerne mulighed for at tale om disse emner og får en øget forståelse for egen krop, og af at de ikke er alene.   

Foredragsholderne fortæller om de fysiske og psykiske forandringer, der finder sted i puberteten. Blandt andet menstruationscyklus og seksualitet. Her er er plads til spørgsmål om alt.  

Vi skaber et fortroligt rum, hvor der er fokus på det at være pige.  

Foredraget er dialogbaseret og pigerne inddrages i høj grad. Der indgår afspændingsøvelser og øvelser mod menstruationssmerter som en del af foredraget.  

Book dette foredrag, hvis du ønsker en anderledes og spændende dag, der giver pigerne en masse ny viden om dem selv og deres krop.  

”Både lærere og elever er utroligt tilfredse med oplægget. Eleverne melder tilbage, at det var rigtigt spændende, og at de lærte meget.  
Programmet var meget varieret, både fysiske aktiviteter, oplysende oplæg og eleverne fik mulighed for at ytre sig omkring følelser, viden og egen udvikling. 

 
Det var meget professionelt, og der var i den grad stor tillid og åbenhed i rummet. Mange elever turde ytre sig, og de blev taget meget seriøst. 
Tak for jeres professionelle oplæg, jeg vil i den grad anbefale jer til alle relevante lærere.”  

  •  Klasselærer på Helsinge Realskole